Suomi.fi-avoindata lyhyesti

Suomi.fi-avoindata on palvelu avoimen datan julkaisemiseen ja hyödyntämiseen.

Palvelustamme löydät alati kasvavan määrän erilaisia avoimen datan tietoaineistoja. Voit selata palvelustamme löytyvää dataa vapaasti tai hakea tietoaineistoja esimerkiksi kiinnostavien avainsanojen tai kategorioiden perusteella. Palvelumme suosituimpia tietoaineistoja ovat suomalaiset nimiaineistot, kuntien nimet sekä Suomen sodissa kaatuneet

Tietoaineistojen selaaminen ja lataaminen omaan käyttöön on maksutonta, eikä vaadi rekisteröitymistä.

Tilastot-sivulta näet lisäksi erilaisia raportteja palvelustamme, kuten eniten katsotut tietoaineistot ja ladatuimmat data-aineistot.

Käyttösovelluksista löydät useita käytännön esimerkkejä avoimen datan käytöstä ja voit löytää joukosta myös uuden suosikkisovelluksesi. Suurin osa galleriasta löytyvistä sovelluksista on maksuttomia. Jos olet luonut jonkin avointa dataa hyödyntävän sovelluksen, voit ilmoittaa sen Avoindata-palvelun sovellusgalleriaan.

Käyttösovellusesimerkki Kannattaakokauppa.fi - Asuntojen hintatrendien tilastollinen mallinnus ja visualisointi

Mietitkö uuden asunnon hankkimista tai nykyisen asuntosi myyntiä, tai oletko muuten vain kiinnostunut asuntojen hinnoista eri alueilla? Reaktorin tuottama kannattaakokauppa.fi visualisoi koko Suomen asuntojen hintoja ja hintatrendejä postinumeroalueittain. Palvelusta löydät dataa vuodesta 2005 eteenpäin.

Materiaalit ja logot

Avoindata-palvelun materiaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä.

Esitteet

Lataa Avoindata-palvelun esite (pdf)

Esitykset

Lataa Avoindata-palvelun yleisesitys (pdf)

Logot

Lataa Avoindata-palvelun logo (svg)