Tapaa avoindata.fi:n kesäharjoittelijat!

Meeri Hakala ja Jonna Jantunen aloittivat avoindata.fi:n sisällöntuotantotiimissä toukokuussa.
Meeri Hakala ja Jonna Jantunen aloittivat avoindata.fi:n sisällöntuotantotiimissä toukokuussa.

 

Aloitimme kesäharjoittelun Väestörekisterikeskuksella avoindata.fi:n sisällöntuotantotiimissä toukokuun lopussa. Meeri on loppuvaiheen englannin kääntämisen ja viestinnän opiskelija Vaasan yliopistossa, ja Jonna opiskelee englannin kääntämistä Tampereen yliopistossa. Olemme molemmat erikoistuneet tekniseen viestintään eli toimimme tulkkeina insinöörien visioiden ja loppukäyttäjän välillä.

Käytännössä siis kirjoitamme palvelun käyttöohjeet uusiksi, parannamme käyttöliittymätekstejä ja kirjoitamme esimerkiksi palvelukuvauksen ja käyttöehdot. Päivitämme myös sosiaalisen median tilejämme ja käännämme sisältöä englanniksi. Lisäksi esimerkiksi kategorisoimme tietoaineistoja, lisäämme käyttösovelluksia sekä kartoitamme suurimpien kaupunkien avoimen datan aineistoja.

Työ on ollut monipuolista ja olemme tykänneet avoimen datan parissa työskentelemisestä. Olemme oppineet paljon avoimesta datasta, viestinnästä ja virkamieselämästä. Harjoittelukokemuksesta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Toivottavasti onnistumme palvelun käytettävyyden parantamisessa ja selkeyttämisessä. Meihin voi olla yhteydessä Twitterissä @avoindatafi. Palautetta voi myös antaa yhteydenottolomakkeella.