Staran kaupunkitekniikan ylläpidon tuotantoajoneuvojen liikkeet ja toimenpiteet Itä-Helsingissä 01/2021

Datapaketti Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitoksen (Stara) kaupunkitekniikan ylläpidon tuotannonohjausjärjestelmän ajoneuvotiedoista tammikuulta 2021. Tiedot ovat normaalisti API-avaimenhaltijoiden saatavilla REST API:n kautta. Valitun demojakson (10.-31.1.2021) tiedot julkaistaan nyt kuitenkin esimakuna reaaliaikaisten tietojen avaamiseen. Reaaliaikaisten ylläpitotietojen avaus julkiseen rajapintaan on suunniteltu tehtävän viimeistään vuoteen 2025 mennessä.

Datapaketti on saatavilla sekä alkuperäisessä API-muodossa että esikäsiteltynä GeoJSON-muodossa.

Data koostuu laitteiden nimistä, aikaleimoista, karttakoordinaateista (koordinaatisto WGS84 (EPSG:4326)) sekä aktiivisista io-kanavista. Kanavat kertovat, mitä laite parhaillaan tekee. Seuraavat kanavat ovat ylläpitotoimien kannalta kiinnostavia:

  • Auraus
  • Liukkaudentorjunta
  • Harjaus
  • Hiekoitus
  • Käynti: laite on aktiivinen, esim. siirtymässä työalueelle

Datapaketti sisältää myös csv-tiedoston, joka kertoo, missä kukin laite (nimen mukaan) ensisijaisesti toimii (esim. tiet / jalkakäytävät). Sen perusteella voi koordinaattitietojen lisäksi päätellä, millä kaistalla laite on liikkunut esim. OpenStreetMap- tai Helsingin yleisten alueiden rekisteri (YLRE) -kartta-aineistoissa.

Reaaliaikaiset telemetriatiedot on lopulta tarkoitus julkaista olemassa olevan julkisen Lumiaura-rajapinnan kautta. Tällä hetkellä se rajapinta tarjoaa samantyyppisiä ​​tietoja, mutta pääosin mobiililaitteilla kerättyinä huoltokaluston pienestä osajoukosta.

API-määritys

Samantyyppisiä, mutta Lumiaura-rajapinnan kautta toimitettuja tietoja käytettiin auratkartalla.com-palvelun toteuttamiseen.

Data-aineistot

Lisätiedot

Kokoelma Avoin data
Ylläpitäjä Stara
Ylläpitäjän sähköpostiosoite
  1. miikka.koskela@hel.fi
Lisätietoa verkossa
  1. https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/kadut-ja-liikennesuunnittelu/katujen-kunnossapito/talvikunnossapito/
  2. https://track.ppctinstant.com/public/docs/#resources
  3. https://track.ppctinstant.com/public/docs/ui/index.html
  4. https://liidi2.blob.core.windows.net/liidi2-public/examples/stara_maintenance/index.html
Maantieteellinen kattavuus
Viimeksi muokattu 26.01.2023
Näytä muutoshistoria
Luotu 25.01.2023