Area where the annual limit value for nitrogen dioxide has been exceeded in the Helsinki Metropolitan Area


Pääkaupunkiseudun typpidioksidin vuosiraja-arvon ylitysalue -aineistosta näkee, millä alueilla typpidioksidin vuosiraja-arvo (40 µg/m3) ylittyy tai on vaarassa ylittyä.

Ylitysalue arvioidaan ja päivitetään vuosittain, kyseisen vuoden päätyttyä. Arviointia ei tehdä vain kyseisen vuoden mittaustulosten perusteella, vaan arviointiin vaikuttaa myös edellisvuosien mittaustulokset sekä sääolosuhteet.

Aineisto on paikkatietomuotoista avointa dataa (shp sekä WMS-rajapinta). Se on ladattavissa karttapalvelusta kartta.hsy.fi (kohta ”Latauskori”) ja näiltä sivuilta shape-tiedostona.

Rajapinnan kautta tiedot on saatavissa vuodesta 2004 alkaen.

Typpidioksidipitoisuuksiin ja raja-arvon ylittymiseen vaikuttavat liikenteen päästöt sekä alueen tuulettuvuus. Ilmansaasteiden pitoisuudet ovat korkeampia kaduilla, joita reunustavat korkeat ja yhtenäiset rakennukset. Tällaisilla alueilla ilmansaasteiden laimeneminen on heikompaa.

Lue lisää liikenteen vaikutuksesta ilmanlaatuun sekä toimenpiteistä ilmanlaadun parantamiseksi.

Rajapinnan osoite: https://kartta.hsy.fi/geoserver/wfs, tasot:Typpidioksidin_vuosikeskiarvot_VVVV

Ohje wfs-rajapinnan käyttöön: https://kartta.hel.fi/avoindata/aineistot/Ohje_WFS_haku_ulkoverkko.pdf

Typpidioksidin vuosiraja-arvon ylitysalue -ominaisuustiedot

  • katu: kadun nimi
  • raja_arvo: kertoo, ylittyykö NO2 vuosiraja-arvo kyseisellä alueella tai onko se vaarassa ylittyä
  • arviovuosi: ylitysalueen arviointivuosi

Resources (8)

Additional Info

Field Value
Keywords
Dataset visibility
Outdated No
More about the license
Geographical coverage
Update frequency
Valid from
Valid until
Links to additional information
  1. https://www.hsy.fi/fi/asiantuntijalle/avoindata/Sivut/AvoinData.aspx?dataID=69
Collection type Open data
International benchmarks
Dataset maintainer Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY
Maintainer email avoindata@hsy.fi
Maintainer website http://www.hsy.fi/avoindata
comments powered by Disqus