Company register


http://avoindata.prh.fi -sivustolta olevasta avoimesta PRH:n tajoamasta ohjelmointirajapinnasta kerätyt avoimena datana olevat yritysten tiedot CSV-tiedostoon. Moni avoimen datan hyödyntäjä on kokenut rajapinnan vaikeana käyttää ja datoja on pyydetty meiltä tiedostona usean eri hyödyntäjän toimesta.

Olemme DVV:ssa poimineet datasta tärkeimmät kentät mukaan tähän tiedostoon ja poistaneet toimintansa lopettaneet yritykset. Tämän datasetin julkaisu on osa ketterää kokeilua, jota parannetaan (iteroidaan) datan hyödyntäjäpalautteen avulla.

Tiedosto päivittyy säännöllisesti kerran kuukaudessa ja pidetään ajantasalla. Tällä hetkellä PRH:n rajapinta ei kestä tätä useammin tehtävää päivitystä ja pyrimme kuormittamaan sitä mahdollisimman vähän. Emme toistaiseksi julkaise hakuscriptin koodia avoimena lähdekoodina siitä syystä, että se kuormittaisi jo nyt kuormituksen ylärajoilla olevaa PRH:n rajapintaa lisää, jonka seurauksena esimerkiksi tätä tiedostoa ei pystyttäisi enää julkaisemaan kerran kuukaudessa (käytämme jo lähes kuukauden sen keräämiseen ja päivittämiseen).

Resources (7)

Additional Info

Field Value
Keywords
Dataset visibility
Outdated No
More about the license

Aineisto on koneluettavassa muodossa, maksuton ja vapaasti käytettävissä. Aineistoon sovelletaan Creative Commons Nimeä 4.0 käyttölupaa ja JHS-suositusta. Avoimen datan uudelleenkäyttö ja jatkojalostaminen edellyttää, että palveluntarjoaja ei käytä palveluissaan PRH:n tai YTJ:n logoa tai muutoin sekaannuta palvelua ulkoasullaan alkuperäiseen viralliseen tietolähteeseen.

Geographical coverage
Update frequency
Valid from 18.08.2017
Valid until
Links to additional information
 1. http://avoindata.prh.fi
Collection type Open data
International benchmarks
Dataset maintainer mika.honkanen@dvv.fi
Maintainer email mika.honkanen@dvv.fi
Maintainer website www.avoindata.fi

Applications (2)

 • free-to-use-sales-prospecting-tool-with-company-information-vainu

  Vainu.io

  Company data platform for elevating real-time sales. Vainu uses open and public data to collect information about companies across the world and then makes this information comprehensible to everyone. Artificial intelligence and machine learning are used to help process massive amounts of data....
 • ritysio

  Yritys.io

  All open data about Finnish companies and more. Can be used for sales, marketing and other purposes freely. Search engine and data from multiple sources in Finland and abroad. Content available in Finnish, Swedish and English.
comments powered by Disqus