Ajankohtaista

Tags: kehitys

Avoindata.fi:n tuotantopäivitys 16.12.

Avoindata.fi päivitettiin 16.12. Päivitys sujui ongelmitta. Uusimmassa päivityksessä lisäsimme palveluun yleishaun, jolla voi hakea tietoaineistoja, rajapintoja, sovelluksia ja tuottajia. Lisäksi korjasimme palvelun tarjoamia tilastoja ja palvelussa esiintyneitä virheitä.

Lue lisää

Avoindata.fi:n tuotantopäivitys 7.12.

Avoindata.fi päivitettiin 7.12. Päivitys sujui ongelmitta. Uusimmassa päivityksessä oli lähinnä virheenkorjauksia muun muassa artikkelien aihesanoihin ja sovellusten kuviin.

Lue lisää

Avoindata.fi:n tuotantopäivitys 18.11.

Palvelu päivitettiin taas 18.11.2022. Päivityksessä uusittiin palvelun etusivu, yhtenäistettiin lisenssejä ja parannettiin aineistojen kuvailuun käytettäviä tietomalleja ja niiden kuvauksia.

Lue lisää

Rajapinnat näkyviin avoindata.fi-palvelussa

Eriytämme ohjelmointirajapinnat tietoaineistoista omalle sivulleen lokakuun lopussa. Muutos helpottaa rajapintojen löytämistä ja kuvailua.

Lue lisää

Asiakastyytyväisyyskysely vuonna 2022 – palveluun ollaan tyytyväisiä

Toteutimme alkuvuodesta 2022 asiakastyytyväisyyskyselyn, jossa selvitimme käyttäjiemme mielipiteitä palvelua kohtaan ja toiveita tulevaisuuden kehitykselle. Vuosittaisella kyselyllä haluamme osallistaa käyttäjiämme palvelun kehitykseen. Kaikki kyselyn vastaajat olivat palveluun joko melko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä. Parannettavaa nähtiin erityisesti sivuston hakutoiminnoissa ja uusia avoimen tiedon (datan) julkaisuja toivottiin lisää.

Lue lisää

Avoindata.fi:n kehitys – tiekartta vuodelle 2022

Vuonna 2022 avoindata.fi:n kehitys keskittyy palvelun tietoturvallisuuden parantamiseen, tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hankkeessa tehtyihin opassisältöihin ja käyttöliittymäparannuksiin.

Lue lisää

Kehityssuunnitelma vuodelle 2021

Vuonna 2021 avoindata.fi-palvelua pienkehitettiin resurssien puitteissa. Suurimpia kehityskohteita vuodelle oli palvelun käyttämän CKAN-alustan versiopäivityksen sekä rajapintakatalogin valmistelu. Kehitystä jatketaan vuonna 2022.

Lue lisää